De hobby van Gina Sanders:

Kerstdorp.

(klik op een foto om te vergroten)


De Kersttijd brengt gezelligheid en sfeer . Zo ook bij ons in huis , samen met ons gezin en familie .
Ik denk dat ik zo`n 35 jaar geleden met mijn Kerstdorp verzameling ben begonnen . Van ons Wendy kreeg ik toen `n mooi wit kerkje waar `n theelichtje in kon ,om het `s avonds nog mooier te laten zijn ! En `n paar jaar later gaf onze Marco mij ook `n heel mooi kerkje . Ja ,de Kerk stond toen nog centraal met de Kerst en we gingen er nog naar toe , zeker met Kerst ! Er kwam ook `n klein kerststalletje bij ,daar is het kerstverhaal tenslotte mee begonnen .

Met de geboorte van het kindeke Jezus ,die vrede op aarde kwam brengen .Helaas is het toen niet gelukt en nu nog niet jammer genoeg .Maar wij als familie voelen wel vrede in ons hart voor elkaar . Ik begon op `n klein rond tafeltje het allemaal mooi op te stellen ,later op de verbrede vensterbank en sinds `n paar jaar ,op de vensterbank met etage !

En zo kwam er jaarlijks weer wat bij .Verschillende jaren als wij in Dec bij Ankie en Volker `n weekend logeerde , gingen we met hun naar Bonn of Keulen naar de Kerstmarkt . Daar hebben we heel wat mooie spullen gekocht voor mijn dorp . Dus zoals Volker dan zei : ,, Gina heeft weer wat goeds aan onze economie gedaan" ! Ook hebben we van hun , toen wij geholpen hebben met hun verhuizing , `n heel mooi huisje gekregen .

De vuurkorf van onze schoonzoon Mike die zo graag `n vuurtje maakt in hun vuurkorf . En wij ,onze Jan en ik als `n gezellig olie stelleke ,langs de lijn kijkend naar de fanfare . Ook het Enode koor staat erbij ,waar ik meer als 20 jaar bij heb gezongen .

En door de jaren heen kwam daar ieder jaar wel, met Sinterklaas of met Kerstmis als cadeautje van de kinderen en later van de kleinkinderen weer wat bij ,`n paardenrijtuig, Ons Wendy heeft lang paard gereden ,winkeltjes omdat Marco `n succes vol ondernemer is en `n glijbaan voor onze kleinkinderen ,die inmiddels de glijbanen zijn ontgroeid .

Onze schoondochter Elise met hun eerste lieve hond Johnny aan de wandel.

Maar ik vond dat al onze dierbare overledenen met de Kerst toch ook bij ons moesten zijn , zodoende kocht ik dan zelf de poppetjes die op hun leken . oa Mijn Moeder Regina in 1983 overleden , staat er dan bij als waterdraagster (veel gewassen voor ons vroeger ). Mijn Schoonvader Antoon ook in 1983 overleden staat er als scharen \ messenslijper bij .
Hij had altijd `n superscherp kniepmes bij zich ,als hij dan bij ons was ,ging hij door onze tuin de uitgebloeide bloemen eruit snijden .Ons Pap (1985) staat er ook bij ,die zorgde vroeger dat er kachelhout was ,dus als houthakker .Mijn broer Leo (1996 ) deed graag dansen met z`n vrouw Jeannie die in 2016 overleden is ,dus ook `n danspaar kwam erbij .Mijn ondeugende zwager Toon Sprengers in 2003 gegaan ,die staat erbij als jongetje die sneeuwballen gooit .Dan mijn schoonzus Corrie uit Ede ook al lang geleden overleden ,die deed graag en lekker koken ,dus `n kokkin
kwam erbij . In 2004 tien weken na elkaar zijn mijn broer Bert en mijn schoonmoeder Antoinet Sanders ons ontvallen . Bert kweekte kanarie`s en die twee konden het goed samen vinden .Ze kwamen dan ook weleens samen zondags bij ons en noemde onze Bert haar ook moeder .Daarom poppetjes met vogels die ze
aan het voeren zijn . .Onze schoonzus Ria Sanders ook al `n paar jaar geleden ons verlaten ,zit op `n mooi bankje naar de vogels te kijken .Zij hadden bij haar thuis ook vogels in huis .Dan onze zwager Gerard Voets 3 jaar geleden ons ontvallen ,daar hebben wij heel veel mee gewandeld ,vooral in zuid Limburg .Dus die is met Kerst ook van de partij in ons dorpje ,als berg wandelaar .De laatste aanwinst (als ik het zo mag noemen helaas ) is ,was, `n hele fijne vriendin van mij en is 24 Nov 2018 overleden .Zij is vroeger kleuterleidster geweest ,Dus Mieke staat er nu ook bij met `n klein kindje op haar arm .
Dus jullie zien wel dat het met de Kerst heel druk is bij ons in huis , ofwel Kerstdorp .

 

.Vooral druk vanwege het opbouwen van mijn winter dorp .3 dagen werk voordat alles staat en oa de verlichting in de huisjes ,sneeuw op de bomen en `n straatje voor de Fanfare, de echte stenen veel uit Oostenrijk meegenomen (De grote liggen normaal buiten in onze tuin )Ik zit of sta dan als `n klein kind voor mijn poppenhuis ,met veel fantasie ,alles op te bouwen . Zooooo leuk om te doen !!!!!
Wel fijn dat ik de laatste jaren de Kerstboom niet op hoeft te zetten ,dat heeft mijne Jan gedaan en die zag er dit jaar ook weer prachtig uit !!

Nu ligt alles weer voor `n jaar in zo`n 20 dozen op zolder te wachten op begin Nov dan begin ik gewoon weer opnieuw .En zijn jullie van harte uitgenodigd om alles te komen bewonderen , je mag daarbij Kerstliedjes zingen ,maar hoeft niet .

 

Zo, dit is mijn bijdrage op de ,, Waterval " site van de Familie Sanders.
Rest mij en Jan nog , jullie allemaal `n heel fijn , vrolijk ,gezond en positief 2019 te wensen . Zodat ik dit jaar geen poppetjes bij hoef te kopen !
Hartelijke groeten van ons👫 Jan en Gina Sanders
Vanuit Nuenen Dwers Houdoe .


Reactie plaatsen

Reacties

Willem van Gerwen
2 jaar geleden

Hallo Gina, mooie bijdrage van jou. Mooi hoe je ontvallen familieleden en vrienden erin hebt afgebeeld. Groetjes, ook aan Jan.

Sanders Gina
2 jaar geleden

Zo Toon geen kritiek .Alleen maar lof ,omdat jij het zo mooi op de Waterval site hebt gezet .`n Tien met `n griffel en `n kus van de juffrouw. Dikke duim !!

Greet vd Vossenberg
2 jaar geleden

Wat een geweldig verhaal van Gina,je bent je roeping mis gelopen schoonzusje.
Kom volgend jaar zeker kijken als god belieft zei ons Mam altijd. lieve Groetjes uit Best.