Groene Woud  Gepubliceerd op 6 mei 2018 09:42


Toon vroeg mij om zo nu en dan mijn ervaringen als wandelaar naar hem te sturen, zodat hij die op de website kan zetten. Hij vindt het namelijk een leuk idee als familieleden kunnen bijdragen aan het aantrekkelijker maken van die website. Ik wil daar best aan meewerken en ben benieuwd naar de reacties (als die er komen tenminste).

Onder iedere pagina kun je een reactie plaatsen, laat het vooral niet na.


Het Groene Woud tussen Boxtel en Best

Niet ver van huis ligt een mooi stukje Brabant tussen Boxtel en Best, het Groene Woud genaamd. Daar heb ik een deel van de “Edelhertenroute” gelopen. Gestart in Boxtel en dan via Lennisheuvel. Onderweg bloeit op veel plaatsen in de bermen het bekende Fluitekruid met de witte bloemschermen.In Lennisheuvel valt op de hoek van een kruispunt een prachtig rijksmonument op, genaamd Den Eijngel.  De bewoning ervan gaat terug tot 1494 en deed dienst als bierbrouwerij, herberg en boerderij. (Vroeger waren er overal bierbrouwerijen. Dat was maar goed ook, want het water was niet te vertrouwen.) Als herberg lag het aan de belangrijke handelsroute van Den Bosch naar Turnhout en was het een geliefde pleisterplaats. De huidige bewoners willen er een Bed & Breakfast in gaan beginnen en een expositieruimte.

Verder langs de Heerenbeekloop over een mooi graspad richting landgoed Heerenbeek.

Daar stond in 1650 een kleine hoeve die zo’n honderd jaar later verbouwd werd tot een prachtig landhuis. Omgeven door een mooie tuin met prachtige rododendrons met rode bloemen is het een plaatje.
Na landhuis Heerenbeek volgt een groot natuurgebied waar allerlei soorten gras, mos en bloemen zijn te zien. De Ereprijs en de Waterviolier bloeien er. Via een tunnel onder de spoorlijn kom je in het gebied  De Scheeken waar begin 2017 edelherten zijn uitgezet, 4 herten en 9 hindes. Er zijn inmiddels kalfjes geboren. Tijdens mijn wandeling heb ik één hinde gezien, een machtig groot dier. Helaas te ver weg om er een goede foto van te kunnen maken, maar wel goed kunnen bekijken met de verrekijker.In Best aangekomen nog even doorgelopen naar het beeld De Mol, wat bovenop de spoortunnel van Best staat.

Klik op een foto om door het album te bladeren.Zet het volledige beeldscherm aan komen ze nog mooier uit.

TheyToo 1 mei 2018

Reactie plaatsen

Reacties

Willem van Gerwen
een jaar geleden

Hallo Greet. Staat er tenminste ook eens wat uit Best op de familiesite. Bedankt voor je reactie. Groetjes, ook aan Sjef.

Greet vd Vossenberg
een jaar geleden

Hoi Willem. Hardstikke leuk om een berichtje van jouw te lezen over onze woonplaats Best,waar jij wandelt, in die richting hebben wij veel gefietst en hoop dat binnenkort ook weer te gaan doen.Hartelijke groeten uit Best. Greet vd Vossenberg Sanders