Limburg--Maasdal  gepubliceerd  20 april 2018 17.36


Toon vroeg mij om zo nu en dan mijn ervaringen als wandelaar naar hem te sturen, zodat hij die op de website kan zetten. Hij vindt het namelijk een leuk idee als familieleden kunnen bijdragen aan het aantrekkelijker maken van die website. Ik wil daar best aan meewerken en ben benieuwd naar de reacties (als die er komen tenminste).

Onder iedere pagina kun je een reactie plaatsen, laat het vooral niet na.


Meestal een keer per week maak ik een lange wandeling van 15 tot 20 kilometer door het mooie Nederlandse landschap. Mijn voorkeur gaat uit naar de provincie Limburg, maar ook Brabant en soms Gelderland worden door mij met voeten getreden.

Ik doe deze wandelingen al vanaf 2006 en ging altijd alleen. Dat laatste omdat ik dat prettig vind en zodoende je gedachten de vrije loop kan geven zonder dat je verplichtingen aan anderen hebt tijdens de wandeling en mogelijk wordt gehinderd door een ander wandeltempo.Sinds begin vorig jaar loop ik echter regelmatig met de jongste broer van Ria (mijn vrouw) en dat gaat bijzonder goed.

 Hij heeft dezelfde interesses en bovendien weet hij erg veel over allerlei planten en dieren.
Die wetenschap is handig als je onderweg verschillende soorten planten en bloemen ziet
en allerlei vogelgeluiden waarneemt. Mijn ervaringen staan ook op mijn Facebook-pagina.

Afgelopen week zijn Leo (die broer dus) en ik gaan wandelen in Zuid-Limburg in het gebied tussen Elsloo en Bunde door een langgerekt bosgebied (hellingbossen) op de steile, oostelijke helling van het Maasdal. We vertrokken vanaf kasteel Elsloo en keerden na een tocht van ruim 20 kilometer hier ook weer terug. In het noordelijke Elslooërbos zijn vele kalkrijke bronnen en beken en het gebied gaat over in het Bunderbos. Er bloeien op dit moment heel veel voorjaarsbloeiers zoals het Bosvergeet-mij-nietje, de Pinksterbloem, de Bosanemoon, Bosviooltjes en Grootbloemig muur.

Ook zagen we dat de Heermoes of Akkerpaardenstaart al een stuk boven de grond kwam
en prachtige gele Dotterbloemen. In dit gebied is de Daslook overvloedig aanwezig en
regelmatig ruik je de uienlucht die van deze plant af komt. Door de vele hellingen is het
regelmatig flink klimmen en dalen en is het dan ook een pittige wandeling.
Een prachtig gebied om te bezoeken in de maanden april en mei.
Om de foto's te zien in het album : klik op een foto.

En zoals je kunt zien komt Willem regelmatig in de krant met zijn prachtige foto's

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.