Vaals-drielandenpunt  gepubliceerd 10 mei 2018 16.01


Toon vroeg mij om zo nu en dan mijn ervaringen als wandelaar naar hem te sturen, zodat hij die op de website kan zetten. Hij vindt het namelijk een leuk idee als familieleden kunnen bijdragen aan het aantrekkelijker maken van die website. Ik wil daar best aan meewerken en ben benieuwd naar de reacties (als die er komen tenminste).

Onder iedere pagina kun je een reactie plaatsen, laat het vooral niet na.


 

 

 

Vaals, drielandenpunt

Wandelen omgeving Drielandenpunt


De meeste van ons hebben wel eens het Drielandenpunt bij Vaals bezocht, als was het alleen maar om eens bovenop het hoogste punt van Nederland te staan op de grens van Nederland, Duitsland en België. In de omgeving van dit beroemde punt kun je prachtige wandelingen maken, die soms best wel pittig zijn in verband met de hoogteverschillen. Als je dan loopt langs bosranden over kronkelende paden kun je genieten van mooie vergezichten.

Zo ben ik onlangs gestart in de omgeving van Vaals bij Brasserie-Restaurant Lodge 7 aan de Epenerbaan en na zo’n 16 kilometer daar ook weer teruggekeerd. Vanaf die plek loop je dan direct een bospad in met onderweg mooie panorama’s, de bekende holle wegen en ontzettend mooie natuur. De paden zijn met gekleurde paaltjes aangegeven en wandelkaarten zijn op vele plaatsen te koop. Na het passeren van de grens over het grondgebied van Aken en via het Drielandenpunt kwam ik langs het Belgische Gemmenich uiteindelijk weer terug bij het vertrekpunt.

Klik op een foto voor door het album te bladeren en kijk vooral met volledige schermgrote!!!


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.