Wandeling bij Stramproy

gepubliceerd 16 augustus 2018


Toon vroeg mij om zo nu en dan mijn ervaringen als wandelaar naar hem te sturen, zodat hij die op de website kan zetten. Hij vindt het namelijk een leuk idee als familieleden kunnen bijdragen aan het aantrekkelijker maken van die website. Ik wil daar best aan meewerken en ben benieuwd naar de reacties (als die er komen tenminste).

Onder iedere pagina kun je een reactie plaatsen, laat het vooral niet na.


En veel groen is momenteel verdwenen vanwege de droogte. Je vraagt je wel af wanneer de natuur weer helemaal hersteld is.

De wandeling is erg afwisselend en gaat ook een groot deel over Belgisch grondgebied. Door velden en langs akkers kom je in een bosreservaat genaamd Grootbroek. Daar voert de wandeling over mooie bospaadjes (sommige dichtbegroeid en met omgevallen bomen- een avontuur om daar te lopen) en langs diverse beekjes naar natuurgebied De Luysen. Omdat het pad soms verder ging aan de andere kant van een van de beekjes moest ik een zeer smal bruggetje over zonder een vaste leuning maar gelukkig kon ik me vasthouden aan een dunne staaldraad zodat ik niet mijn evenwicht verloor. Eigenlijk is De Luysen een zeer waterrijk natuurgebied, maar door de zeer lage grondwaterstand ziet her er nu heel anders uit. Er liggen prachtige vennen die nu ook veel minder water bevatten. In de diverse vogelkijkhutten kun je genieten van allerlei soorten vogels. Ik zag onder andere een lepelaar en ook de ijsvogel liet zich zien. Aan enkele braamstruiken hingen rijpe bramen en die smaakten best.

Soms snuif je een geur op van een dood dier (meestal van een dode vogel) maar nu zag ik de overblijfselen van wat eens een mooie vos was. Hoe die aan zijn einde was gekomen weet ik niet.

Als ongeveer de helft van de wandeling er op zit loop je langs de Abeek door natuurgebied Stramproyerbroek.  In de Abeek bloeiden hier en daar de gele dotterbloemen.

Tijdens de wandeling ben ik bijna niemand tegen gekomen. Wel werd ik in de gaten gehouden door enkele zwanen en een nieuwsgierige koe.

Een prachtige wandeling van zo’n 18 kilometer.

Wandeling in de omgeving van Stramproy

 

Na de voor Nederland ongekende tropische temperaturen van ver over de 30 graden is het na enkele regenbuien een stuk afgekoeld en is het weer ideaal wandelweer geworden. De eerste wandeling na die hoge temperaturen heb ik gedaan vanuit het Limburgse plaatsje Stramproy. De plaats valt onder de gemeente Weert en ligt zo’n 5 kilometer ten zuiden van die stad.

Overigens heeft Weert wel een hoge dunk van zichzelf getuige het bord wat ik onderweg tegenkwam. Om je nu de groenste regio van de wereld te noemen!Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.