Even wat cijfers over deze pagina:
1 fotoalbum met 21 foto's
4 Diavoorstellingen met totaal 99 foto's
20 YouTube films op ons videokanaal
Enkele foto's 474 foto's

In totaal dus 594 foto's, een hoop koude koffie en een hele hoop tijd, maar met plezier gedaan. Is er een limiet op het aantal foto's, bestanden of dataverkeer? : JouwWeb


De Jip en Jannekes in Portugal

Na een voorspoedige reis in een volgepropte Boeiing 737-800 zijn we goed aangekomen in Faro, Portugal. Na een uurtje in de bus waarin de 4 Sandertjes al volop plezier maakten zodat de rest van de reizigers ook konden lachen zijn we aangekomen in Monte Gordo waar we de komende 4 weken verblijven. Het is een mooi hotel met een paar kleine tekortkomingen. Ons bed is een bed. En dat is wat een bed hoort te zijn maar..... Nou ja, ik ga maar niet klagen want voorlopig zullen we er 4 weken in moeten liggen. En dan hoop ik maar dat we er ook in liggen. Het zijn 2 lossen bedden die tegen elkaar staan geschoven. Dus wij doodmoe naar bed en zoals altijd willen wij nog wel eens naar elkaar toerollen. Ja, en dan wordt je samen op de grond tussen de 2 bedden wakker. Hahahaha.....
Verder is alles prima. Daarom heet waarschijnlijk de reisorganisatie Primavera.
We moeten nu naar Jan en Gina want we hebben een introductie van Primavera in een ander hotel. Zal nog wel luxer zijn dan het onze.
Ik laat later wel wat meer horen en dan misschien ook met de eerste foto’s erbij.

 

Eerst effe kennismaken met de Jip en Jannekes. Links en rechts Jan en Gina en op de foto in het midden Frans en zijn geliefde Linda. Binnenkort meer van de Jip en Jannekes!!!


Ja de reizigers hebben al heel wat kilometers achter de rug, en nou zorgen dat ze wat naar binnen gewerkt krijgen , dat wordt dus hard lopen om als eerste aan tafel te mogen. Onze Frans zet er een sprintje in zoals je kunt zien op de foto hier rechts.

Zo te zien was er geen winnaar want ze zitten allemaal nog met hun bord vol, zijn natuurlijk moe van al dat harde lopen zoals te zien is op de foto hier links.
En was dat allemaal wel nodig vragen wij ons dan natuurlijk af.

Maar ze hebben het wel goed hé daar in Portugal, de foto links is de laatste van 9 januari 2020, en de andere twee zijn dan natuurlijk van 10 januari 2020

Het lijkt wel Texel niet,  die foto links maar is het toch echt niet.


Hallo allemaal,
Hier weer een update van ons verblijf in Portugal. Linda en ik hebben gisteren een lange wandeling gemaakt van meer dan 9 km. naar St. Antonio.
We wilde even naar de Lidl. Het was prachtig weer en we hadden echt zin in een mooie wandeling. s' Avonds zijn we met z,n vieren uit eten gegaan en daarna zijn we naar een Flamingo avond   geweest waar echte Spaanse Flamingo dansen werden gedanst.
Vandaag 11 januari zijn we met de taxi naar een plaatsje dicht bij de Spaanse grens geweest waar we een grote markt hebben bezocht. Uiteraard hebben we daar ook wat gekocht en gegeten en gedronken, lekker zittend in de warme zon. Bekijk  de foto's maar eens goed. Mijn lieftallige echtgenote werd gehaald voor een dans midden op de markt. Vanmiddag hebben Linda en ik samen een wandeling gemaakt langs de Atlantische Oceaan. Ik heb zelf(s) mijn schoenen en sokken uitgedaan. Op de terugweg naar het hotel heb ik gauw een korte broek en T-shirts gekocht want die was ik "vergeten". En het weer en dus ook de temperatuur is hier buitengewoon goed te noemen. Op een enkele zeurkous na lopen hier al veel mensen echt zomers gekleed. Ikke nu dus ook zei de gek.
Vanavond gaan we naar een Fado avond inclusief diner. Daar kan ik nu nog niet over vertellen maar het beloofd iets goeds te worden.
Aangezien onze Toon de foto's al heeft zal die de foto's wel op de website hebben gezet, en de filmpjes kun je daar ook terugvinden!!!
Groetjes en een fijn weekend voor iedereen.

 

Hieronder wat meer informatie over de flamingo avond

Dit zijn een paar foto's van de Grande Noite de Fado. De dame die zingt is de Fadista Ines Graca. De Guitarra Portuguesa wordt bespeelt door Jorge Franco en de Guitarra Clássica wordt bespeelt door Antonio Correia. Het geheel speelde zich af in Restaurant Coração da Cidade in Vila Real de Santo António. En dat voor de ongelooflijke prijs van 25 euro per persoon. Inclusief halen en brengen met de taxi, een 4 gangen menu, volop wijn of andere drank. Het was echt een geweldige avond. Nou ja, bekijk de film die Gina gemaakt heeft.


Rechtsboven in de hoek kun je op klikken en dan krijg je het volledig scherm, met de pijltjes kun je zelf naar de volgende foto of je kunt het album automatisch laten lopen.

Er staan ook nog video's klaar op dit YouTube kanaal


Dit zijn wat foto's van vanmiddag 12-01. Jan ging in de bossen Elvis Presley nadoen op zijn gitaar. En ja, het was echt vandaag 26 graden in Santo Antonio. Ik heb heerlijk in mijn korte broek gelopen. En Lidl is echt heel groot in deze kleine stad. En het strand.... gewoon schitterend.

Mooi wandelingetje, maar die bootjes liggen er maar schots en scheef bij!!!

Jan, waar jullie lopen is dat de "Laan van de Portugese brandweerlieden"?

Wat een temperaturen hé, zelfs de kippen blijven binnen.

Langs het hele strand van Monte Gordo ligt een houten loop promenade. Het is prettig om daar over te lopen. Je kunt dan een heel eind lopen en ondertussen de diverse restaurant bezoeken voor een lekker kopje koffie of een koel glas bier. Daarom dat ik deze foto's stuur. Als de vissersboten terug komen met hun vangst worden ze eerst het strand opgetrokken. Dan wordt de vangst gelost. Op dat moment komen er honderden zeemeeuwen aanvliegen om ook een graantje mee te pikken. Daarna gaan de vissers eerst de netten ontwarren en schoonmaken en dan klaarleggen voor de volgende visvangst. Vanochtend langs het strand gewandeld. Een vissersboot kwam net terug van het vissen en werd door een tractor het land opgetrokken.


Sorry Jan, ik kon het niet laten, vond deze zo mooi en je lijkt sprekend!!!    Elvis leeft!!
En jazeker, tijdens de wandeling in de bossen kreeg onze Jan spontaan het gevoel dat hij Elvis Presley was. Vandaar zijn indrukwekkende gitaarspel midden in de bossen.
En het is niet het bospad maar een grote straat in het centrum van de stad die de "Straat van de brandweer" is genoemd.
Na de wandeling door de bossen, onder het genot van mooi gitaarspel, hebben we in Santo Antonio genoten van een heerlijke vismaaltijd.
Er werden diverse soorten vis geserveerd. Maar we zijn het unaniem eens dat de inktvis wel achterwege had kunnen blijven.
De wijn was ook prima maar terwijl we in alle rust van onze welverdiende maaltijd genoten belde Arno uit Brazilië om te vertellen dat we "vinho verde" moesten bestellen.
Dat schijnt een heel bijzondere witte wijn te zijn uit het noorden van Portugal. Helaas was die niet op voorraad.
Zoals je kunt zien op een van de foto's is het in het zeer katholieke Portugal niet ongewoon om direct na de hoogmis de was buiten te drogen te hangen.
En na de heerlijke maaltijd en goed uitgerust dan natuurlijk weer door de bossen terug naar ons dorp!!!! We hebben even geposeerd bij een wilde cactus met nu al volop bloemen op de toppen. Maar we mochten van Gina er niet te dicht bij komen omdat de stekels nogal stekelig zijn. Ja, en als ik dan een foto wil maken van een cactus kan Gina het niet laten om mij in een nogal vreemde houding te fotograferen.
Zo, dit is het voor vandaag wel zo'n beetje. Vandaag moeten we het rustig aandoen. Morgen vertrekken we naar Lissabon. Dan moeten we heel vroeg op. We blijven 2 dagen in Lissabon en zullen wel wat foto's maken die we dan daarna sturen.
Frans.
    


De foto albums kun je het beste bekijken met vol scherm, rechtsboven in de hoek op de twee pijltjes klikken en dan kun je ook zelf het tempo bepalen.


Na een busreis van ruim 4 uur hebben we Lissabon bereikt. Hier zullen we 2 dagen doorbrengen.
Lissabon (Lisboa in het Portugees) is de hoofdstad en de grootste stad van Portugal. De stad zelf telt zo'n 550.000 inwoners. De agglomeratie telt zo'n 2.900.000 inwoners. De stad ligt in het westen van het Iberisch Schiereiland op de rechteroever van de Taag, pal aan de rand van de Atlantische Oceaan.Op 1 november 1755 werd de stad getroffen door een zware aardbeving (beter bekend als de aardbeving van Lissabon). De vele doden, 15.000 volgens sommige bronnen, vielen niet alleen door instortingen, maar ook door branden en hoge golven uit de rivier. Sommige mensen spreken van een tsunami van 11 meter hoog.
 Onder de pragmatische premier, de latere Marqués de Pombal, werd aan de wederopbouw begonnen. Zijn invloed is terug te zien in het strakke stratenplan van het zuiden van de wijk Baixa. Ook de 20e-eeuwse dictator António de Oliveira Salazar moderniseerde de stad. Zijn standbeeld staat aan het begin van het plein waar de rivier en de Oceaan samen de stad bereiken. Op de foto's is te zien hoe dicht de stad aan de zee ligt. Opmerkelijk is de moderne arcitecteur.

 

Een grote brug over de rivier de Taag verbind beide oevers met elkaar. De brug is een treinverbinding met daarboven een autobaan. Op de foto zijn rijdende auto's te zien, op het deel daaronder rijden treinen. 

 

Op onze excursie naar Lissabon zijn we vergezeld door een heel enthousiaste Portugese gids of reisbegeleidster, Fatima Matheus. Ze vertelde dat door heel Portugal bijna alle trottoirs en voetpaden zijn gelegd in mozaïek. Voor dames met naaldhakken ziet het meest ideale pad maar wel heel mooi. Op de foto's is te zien hoe Fatima dit aan ons uitlegt bij een standbeeld van een mozaïek werker. Ook de wereldbol is in mozaïek gelegd en Linda toont trots waar Brazilië ligt.

Fatima legde alles heel precies uit. Zo wees ze onderweg in de bus naar Lissabon naar de kurkkei-bomen in de streek waar we doorreden. De kurk wordt om de 8-10 jaar van de stam gepeld. Deze kurk wordt gebruikt voor  isolatie, voor schoenzolen, vloeren, wandbekleding, reddingsboeien en natuurlijk als afsluiting van flessen. Het hout trekt na verloop van tijd krom. Het pellen van de schors van een kurkeik gebeurt zorgvuldig om te voorkomen dat het onderliggende weefsel beschadigd wordt en de boom sterft. Na het pellen is de stam vaak donker-kastanjebruin van kleur. Of als de kurk te vroeg van de stam wordt gepeld dan zal de stam na het pellen zwart worden.


Op deze foto's is het paleis van de huidige president van Portugal te zien. Het was een regenachtige dag. Daar stonden de bewakers binnen in hun gerieflijke onderkomen. Ik heb vooraf gevraagd of ik een foto mocht maken. Die toestemming is met een glimlach gegeven. De heren staan constant klaar met het zwaard in de hand. Komt er iemand die naar binnen gaat (en dus toestemming heeft) dan gaat het zwaard in groet omhoog voor het gezicht.

 


Lissabon is wereldberoemd om zijn specialiteit "Pastéis de Belém". Het zijn kleine gebakjes waar een ....... Verder weet niemand hoe ze gemaakt worden want het is een geheim recept.

Maar ze moeten verrukkelijk zijn. Ook André Rieu is er gek op. De mensen staan in de rij om ze te mogen kopen.

 

Hieronder is zien dat het begin van de stad echt aan de monding van de rivier en de oceaan ligt.


Op onze reis hebben we ook een bezoek gebracht aan "Boca do Inferno". Dit wil zeggen "de mond van de hel".
De kust is vooral van kalksteen en daar wordt door de zee flink op gebeukt. daardoor ontstaan ruwe slijtplekken.
Op deze plaats heeft de zee een soort holle doorgang gemaakt waardoor het water met woest geweld naar binnen stroomt.
Dit veroorzaakt heel veel herrie. Daarom zeggen de bewoners dat het de mond van de hel is.

 


We hebben genoten van een folklore dansavond. En wie o wie danst er mee?


Een avondje eten en dansen!!


Sevilla Spanje

De groetjes uit Sevilla in Spanje. Een mooie stad maar ze spreken geen Hollands, Engels, Duits of Portugees. En meer smaken heb ik niet. Maar we maken wel duidelijk wat we willen. Ik heb alvast wat foto's gestuurd. Er komen er nog veel meer dan moeten we eerst weer in Monte Gordo zijn. Vanavond gaan we tapas eten en naar een Flamingo dansavond. De groetjes van iedereen.


22 januari 2020. Een nat dagje in Portugal.

 

 

Hoi Toon, niet veel foto's gemaakt vandaag. Erg slecht weer gehad. We zijn in een klein stadje geweest waar de straten gewoon uit zand bestaan. Het heeft te maken met de processies die er steeds zijn en dan komen er van heinde en verre mensen per paard. Het was mooi maar erg modderig. Ook veel pelikanen op het bijliggende meer. Op de kleine foto's moeilijk te zien maar ik heb ondanks de regen daar toch de grote camera gebruikt. Tot slot zijn we nog naar Monasterio de Santa María de Lá Rábida geweest. Een oud franciscaner klooster van waar Columbus naar ging voor hij naar Amerika ging.


Avondje Saxofoon.


Flamingo dansavond.Dag broertje, hier alvast enkele foto's van de Fado avond met de Fadista's Ondina Santos en Pedro Viola. Het was weer een boeiende avond.

Jan en Gina genieten ervan zo te zien. En op de rechtse foto zingen de Fadista's Ondina Santos en Pedro Viola op mijn verzoek voor Linda het lied Uma Casa Portuguesa.

Op de linker foto zingt Ondina Santos op mijn verzoek voor Linda het nummer Lisboa.


We zijn vandaag zondag 26-01-2020 met de trein naar Cabanas (Conceição) gegaan voor verkenning. Daar gaan we over 1,5 week naar toe voor de rest van de vakantie.


Vandaag maandag 27-01-2020 hebben Linda en ik een lange strandwandeling gemaakt tot aan de rivier die de grens vormt tussen Portugal en Spanje. Vanaf de oceaan hebben we over de oever van de rivier gelopen tot in het plaatsje Vila Real Santo Antonio. Bij de haven aangekomen zagen we een grote uit op een paal zitten. Helaas had ik mijn grote camera niet bij me. Na een kleine lunch met veel water zijn we door de bossen teruggelopen naar Monte Gordo.Overleg moet er ook zijn natuurlijk, anders komen we nergens nietwaar!!!


Het weer op 28-01-2020 is even wat minder. Veel uit de zee binnendrijvende mist. Hierdoor wat minder activiteiten ontplooit. Jan en Gina hebben een fiets gehuurd. Ik ga een auto huren. Volgende week verhuizen we naar een andere plaats. Linda en ik kijken hoe we naar een nicht van Linda kunnen gaan. Met de trein of met de bus. We gaan dan naar Coimbra, ongeveer 4 uur reizen.


We troffen het hedenmorgen 30-01-2020. De vissersboten kwamen terug met hun vangst. Wij konden nu mooi zien hoe de boten op het strand werden getrokken.


Fietstocht Gina en Jan.

Nee toen effe niet maar kijk maar eens naar de rest!!!


Maar Linda en Frans genieten ook!!!


Op weg naar Cabanas

 

Dit was 5 Feb. het uitchecken in Monte Gordo , en dan op weg naar Cabanas vol goede moed ! De 20 tassen staan al in de auto en de koffers worden met de 2e rit opgehaald , vooruit met de schuit , en dan.....Houdoe !

Alles en iedereen aangekomen , konden we de huisjes NIET accepteren. De een was heel donker de ander was muf .๐Ÿ˜ก๐Ÿ˜ซ Na 3 andere huisjes gezien te hebben en Primavera het voor Frans en Linda het had geregeld dat ze in ieder geval tot 15 Feb. in Monte Gordo terug konden , hadden wij Jan en ik Gina besloten om in dit huisje te gaan tot 4 Maart . Inmiddels waren er uren voorbij en barsten wij van de dorst en wat helpt dan ......ja zeker 'n pilske ! Proost op de rest van de vakantie ๐Ÿบ๐Ÿบ
Even kennis maken met het nieuwe huisje van Jan en Gina , welkom op 175.
In het album hieronder nog wat meer foto's van ons nieuwe huisje en de omgeving van het park.

Sterkte met die kou in Holland . Wij blijven dus nog efkes hier . Warme groetjes vanuit Cabanas . ๐Ÿ’‹๐Ÿ’‹๐Ÿฅณ


Gina en Jan zijn ook nog op bezoek geweest bij vrienden die ze al jaren kennen van hun reizen naar Portugal. Het lijkt erop of die uit de richting van Rotterdam komen en fan zijn van een Rotterdamse voetbalclub, hoe heette die ook al weer??  Die foto in het midden is ter verbroedering en ter compensatie van die vlag die aan het balkon wappert!!!
Ik mag de Rotterdammers wel, harde werkers en recht voor zijn ..........!

Nou, we gaan niet lullig doen, op de rechtse foto kunnen we de voetbalclub zien waar we niet op konden komen, en je bent fan in goede en slechte tijden nietwaar!!!


Linda en Frans reizen af naar Combria waar ze een nicht van Linda gaan bezoeken en blijven daar een week. Lunchpauze onderweg dichtbij Combria, deze is van vandaag 7 februari 2020. De rechtse foto is genomen toen ze bij Linda's nicht gearriveerd waren.
É bom poder visitar a família : Het is fijn om familie te kunnen bezoeken.


Ik had onze Frans een berichtje gestuurd omdat ik al een paar dagen niets meer van Linda en Frans gehoord had, en aangezien zij niet het huisje hadden geaccepteerd dat hun door Primavera was aangeboden was ik benieuwd hoe het nu verder gaat, hieronder zijn antwoord op 8 februari 2020:
[17:14, 2/8/2020] Frans: Ja broer, wat kan ik voor je betekenen? Alhoewel ik denk wel te weten waar het over gaat. Ik heb al dagen geen internet meer gehad. Sinds vandaag heb ik weer internet omdat ik bij familie van Linda ben in Coimbra. Omdat het internet niet meer werkte zijn e-mails ook niet meer verstuurd. Dus toen ik zojuist internet had is het email wat ik eerder aan jullie heb gestuurd alsnog verstuurd. Dat is dus mosterd na de maaltijd. Sorry voor alle ongemak. Ik schrijf nu nog een 2e berichtje.

[17:16, 2/8/2020] Frans: Mijn telefoon is voorlopig gerepareerd. Het werkt weer met enkele kleine beperkingen en in Nederland moet ik er een nieuw scherm op laten zetten. Maar misschien is een nieuwe kopen een betere optie. Alhoewel ik er enorm tegen opzie om weer alles te moeten overzetten. Dus daar denk ik nog even over na.

Linda en ik zijn nu bij familie van Linda in Coimbra. We hebben een goede reis gehad maar onze GPS liet het in de buurt van Coimbra helemaal afweten. Desondanks zijn we toch goed aangekomen. We blijven tot en met zondag hier. Maandag gaan we terug naar Monte Gordo. Dinsdag moet ik de auto weer inleveren. Aanstaande vrijdag moeten we het hotel uit. We zullen dan naar Faro gaan en kunnen dan hopelijk terug naar Nederland. Maar niets is zeker. We hebben nog niets van Primavera gehoord. Dat kan ook liggen aan het feit dat mijn telefoon stuk was en bij de reparateur lag. Ook heb ik geprobeerd om met Primavera in Nederland te communiceren maar dat is ook mislukt. Dat kan deels liggen aan het niet functioneren van internet. Maar met de vaste telefoon van het hotel lukte het ook niet. De reisleiding van Primavera in Monte Gordo kreeg ik al helemaal niet meer te pakken. Dus al met al een voor ons minder leuke ervaring met Primavera. We zullen maandagavond als we terug zijn in Monte Gordo meteen weer Primavera proberen te bellen. Ik zal je verder op de hoogte houden van onze verdere ervaringen (goede of slechte).


Gina en Jan hebben deze 8 februari gebruikt om een fietstocht te maken. We gaan fietsen vooral door 'n mooi natuur gebied . Loslopende geiten. Ginds in de verte is de brug, verkeerde afslag genomen.

Deze foto moet je vergroten anders zie je Gina niet bij die mega planten. Dit is de brug voor de trein. Groot gebied met zoutpannen, daar zie je al 'n hele berg zout liggen, 'n grote zout berg.

Mega groot overdekt winkelcentrum de Sligro is er niks bij. Terug weg over het juiste bruggetje. En dan nog even na genieten van weer 'n fijne dag. Het was zo!!!
En Gina had nog een vraag over onderstaande vruchten of iemand weet wat het zijn?


En op 9 februari 2020 kregen we de volgende foto's van Linda en Frans op bezoek bij de nicht van Linda.

Op bovenstaande foto zijn we onderweg naar de universiteit van Coimbra.

We werden warm onthaald op de universiteit van Coimbra.

Ja ja het is klokslag 14.00 uur.

Liefde voor de oude wal van de universiteit.

Gisteren dit dorpje bezocht in de bergen. Er wonen nog steeds mensen.

In een handwerkhuisje waar ook likeur wordt gebrouwen.

Op 2000 meter hoogte.

BAVARIA!!!

Samen met de nicht van Linda.

Feestje in huize Nazaré. De heer des huizes werd 53 jaar.

Hier is de heer des huizes samen met zijn dochters.

De drie dochters van Linda's nicht met rechts de aangenomen dochter van een zus van Linda's nicht.


Onderstaande foto's gekregen van onze Frans op 10 februari 2020. Op mijn vraag of dat allemaal foto's van de kerk waren gaf hij het volgende antwoord:
Nee, dat behoort allemaal tot de universiteit. Overigens wordt op het bordes voor de kerk bij aanvang van de studie alle studenten verzameld om samen het nieuwe studiejaar te beginnen. De kerk ligt op het terrein van de universiteit. Toen wij in de kerk waren was juist een bestuurslid van de universiteit in vol ornaat een gesprek aan het voeren met de priester.

Linda in de kerk van Coimbra.

Linda en Frans in de kerk van Coimbra

En voor de kerk van Coimbra

En nog steeds voor hetzelfde gebouw

Op het balkon de kruiden bewonderen.

Bij goed weer houden de português ook van een goede barbecue.

Ze hebben me aan het werk gezet.

Buiten op het balkon genieten van de heerlijke temperatuur. Hier bloeien de bloemen al volop. Even anders gaan zitten. Ach hoe mooi kan het toch zijn.


Nog even snel poseren voor we gaan lunchen. De auto is al gepakt voor onze terugreis.
Ach hoe mooi kan het toch zijn.


Hallo daar zijn we weer . Vanmorgen 10 februari 2020  deze foto gemaakt van de maan jazeker van de maan, ga maar zoeken ! De volgende foto is van de zon, de zelfde tijd om 8 uur vanmorgen en die is er de hele dag geweest ๐Ÿ’ฅ 2 stoeltjes stonden al op ons te wachten, maar vandaag geen tijd, we zijn gaan fietsen met Aad en Ottelien ๐Ÿšฒ๐Ÿšฒ

Dit in Tavira op de 7 bogenbrug waar heel veel liefdes slotjes aan hangen . Als je de foto vergroot zie je ze . Kijk dit bedoel ik dan ๐Ÿ’‘


Die mooie Papegaaien bloemen die vaak in bloemstukken staan


Aad heeft ooit tegen 'n aantal Nederlanders gezegd, zie foto links, dat het Paulus is en nu zegt iedereen Paulus.


Vanuit Tavira zijn we verder gefietst naar St Luzia waar deze vissers huisjes staan ,bij de haven.


De fietsen gestald en over de brug naar het treintje die ons verder brengt naar de zee en het strand

Eerst betalen dus 6 euro voor ons 4en, en dan samen met die Rotterdammers in de trein ja gezellig !! De blauwe lucht ,blauwe zee en warm strand.

Een verwijzing naar het anker kerkhof . Vroeger werd hier veel op tonijn gevist maar door overbevissing zijn de bootjes weg gehaald en de ankers in de duinen geplaatst . Zie volgende foto's . Ze liggen er al zo lang en verroest dat het te gevaarlijk word om er te dicht bij te komen . Maar er zijn altijd mensen net als wij die er toch 'n foto van willen.

Je mag hier gerust 'n tak van afhalen ,nog liever de hele struik , het is hier 'n woekerplant , maar voor ons wel mooi!!

Waren vroeger paarden stallen en er zijn er nu verschillende omgebouwd tot logeerkamertjes, op de voorgrond volop in bloei de Spaanse Magrietjes

Gezien vanaf de hoge brug in Tavira op de terug weg naar Cabanas

Bootjes op de lagunes, boulevard in st. Luzia, Dit was dan weer 'n heerlijk dagje Portugal ๐Ÿ’ฅgroetjes


Van Linda en Frans ontvingen we onderstaande foto's op 11 februari.

Linda en haar nicht Nazaré.  En samen nog een keer op de foto. Gezellig aan de avondmaaltijd. En wat schaft de pot vandaag???? Kip met aardappelen uit de oven.
Typisch een Portugees gerecht. Klaar gemaakt op een brandende schaal. Op de bovenste foto het resultaat.

In de bergen. Let op de fietser. Ze komen met een razende vaart van de berg af. Beneden staat 3 bestelauto's met een volledige uitrusting voor de reparatie van de fietsen.

De brug over de rivier is heel modern.

 

Linda en haar neef op de foto hierboven.

Nog even in het sprookjesachtige dorpje. Niet te geloven dat daar mensen wonen. Op een foto staat Linda te proeven van de eigen gemaakte likeur. En let op de schotelantenne, bijna alle huisjes hebben een schotelantenne.

Toch even wat historie. Deze meneer, op de foto hier links, heeft rond 1500 de universiteit beroemd gemaakt. De universiteit bestaat al sinds 1200. Maar moest het altijd afleggen tegen de universiteit van Lisboa (Lissabon). Sinds 1502 is de universiteit van Coimbra tot op de dag van vandaag de belangrijkste van Portugal.
Maar ook buiten Portugal is deze universiteit beroemd.

Nog even de laatste foto's van Coimbra. Linda met haar nicht en op de andere foto met de oudste dochter van haar nicht.
Afscheidscadeautje van Jan en Gina. Gina heeft het er maar moeilijk mee dat we eind van de week moeten vertrekken.

Maar we sluiten af met een prachtige foto van Coimbra, een mooie stad in Portugal.
Maar nu eerst nog een paar samen.......

 
Hallo d'r zijn we weer en het weer is vandaag weer bijzonder goed geweest , wat 'n weertjes hè!! ๐Ÿ’ฅ Vanmorgen met de trein naar Monte Gordo geweest Frans en Linda opgezocht . De trein is zo goedkoop 'n retour voor 2 personen 4 euro ja en wat doe je dan , dan geef je vlot de conducteur 50 ct fooi niet dan ?

Richting trein zagen we deze bijzondere auto.
Zie  foto rechts


Frans had ons uitgenodigd mee te gaan lunchen van de overschot aan bonnen die hij nog heeft van Primavera als ze as vrijdag naar Holland terug kunnen gaan.
Ik had voor allebei hier dit cadeautje zitten breien.
Als 'n warm afscheid hier in Monte Gordo.
Frans het zijn geen oorwarmers maar eierwarmers hoor ! Wel grappig gevonden !
Nog even met z'n 4en naar het strand , 'n afscheids- borrel nuttigen .Nog even 'n gezellig onderonsje ๐Ÿบ๐Ÿบ๐Ÿบ๐Ÿน
Linda niet echt blij ,maar kon toch ook wel vrolijk zijn hoor , ze vertrekken als het goed is as vrijdag . We zullen ze missen !! ๐Ÿ˜ญEn wij , we maken er nog wat van als de zon maar blijft schijnen en met af en toe 'n drankje moet dat gaan lukken , niet dan Jan !๐Ÿ’ฅ๐Ÿบ๐ŸทGisterenavond na het avondeten nog een strandwandeling gemaakt. In een nieuw aangelegd park wat net 2 dagen open was wilden we even genieten van het uitzicht op Monte Gordo. Helaas voor ons, het uitzicht werd ruw verstoord toen we nat werden. Niet van de regen maar van de tuin sproeiers die juist op dat moment gingen sproeien.

Ja, dat wilde ik je zo meteen vertellen met de allerlaatste foto die ik heb gemaakt vanochtend. Maar morgenvroeg om 06.30 uur vertrekken we naar Het vliegveld. Om 10.35 uur vertrek naar Nederland en verwachte aankomst op vliegveld Eindhoven om 13.30u. Helaas heeft Ewout college en kan hij ons niet ophalen. Maar we zien wel hoe laat de trein naar Reusel vertrekt. Hahaha!!!!
Kon je trouwens de sproeiers in werking zien op de foto?

Ja, die kunnen we zien.

Mooi, dan kun je zo dadelijk zien waarom ik vanochtend terug wou naar Vila Real Santo Antonio. Een tocht door de bossen van 3 km heen en 3 terug maar echt de moeite waard.  Met mooi bedoelde ik dat je de sproeiers in werking kon zien.

Nu de foto's die ik zo graag nog wilde maken. In Vila Santa Antonio zitten uilen op de meerpalen. De gemeente heeft speciale stukken hout op de palen aangebracht zodat de uilen er ongestoord op kunnen zitten. Helaas kunnen er geen mensen in de buurt komen (gelukkig maar). Met behulp van mijn kleine telelens toch mooi foto's gemaakt. Het lijken net standbeelden maar het is levensecht.

Linda wacht op mij bij de auto die ons naar Coimbra bracht.Nou Franske, wij trappen mooi niet in het sprookje van die uil natuurlijk hé!!!!

We zien jullie morgenmiddag op het vliegveld.

 


Vanmorgen wel zon maar ook bewolkt .

En af en toe zwaar bewolkt

En ook aan de diertjes denken hè.