Verhalen en hobby's.......van


 Deze pagina's zijn bedoelt voor alle neven en nichtjes die iets te verhalen hebben over vroeger.
En dan bedoelen we natuurlijk verhalen die gaan over de oma's en opa's van de families Sanders-Saris of Hurkmans-van Hooff.
We kunnen ze nu nog optekenen en bewaren voor als onze kleinkinderen er later belangstelling voor beginnen te krijgen.
Het initiatief komt van mijn jongste broertje Frans, aan hem de eer om een vervolg te geven aan de opstart van deze pagina.


 En inmiddels zijn er al heel wat verhalen bijgekomen, en echt niet alleen verhalen over heel vroeger, maar ook van heel dichtbij vroeger, als je begrijpt wat ik bedoel!!!
Ik nodig nogmaals alle neven en nichtjes van beide families uit om een duit in het zakje te doen. Figuurlijk gesproken dan hé!!
13-02-2011
Toon.

Vanaf heden 15-01-2019 gaan we ook hobby's onderbrengen op de verhalen-pagina, heb je een hobby waarvan je denkt dat die ook interessant is voor de familie, dan ligt hier de mogelijkheid om daar mee voor de dag te komen, laat het ons weten!!!


Mijmeringen bij (over ) de lamp.
  

Met het einde van het jaar in zicht, schijnt iedereen terug te moeten blikken over het afgelopen jaar. Op radio en televisie, en ieder programma dat je maar kunt bedenken, blikt terug. De baas blikt terug, de krant en noem maar op.

Zelfs ik doe het, alleen niet over het afgelopen jaar, maar nog iets verder. Hoever terug weet ik zelf eigenlijk ook niet, nog niet tenminste. Want ik zit regelmatig naar bovenstaande lamp te kijken, een lamp die ik een paar weken heb moeten missen vanwege een behoorlijke schoonmaak van de huiskamer.
Voor diegene onder de lezers van dit gemijmer, die niet weten wat voor lamp dit is, en waar hij vandaan komt, even een kleine uitleg.
Deze lamp heeft namelijk jarenlang gehangen in de "goei" kamer  op de boerderij van oma en opa Sanders.

En deze lamp heeft mijn vader, voor mijn neven en nichtjes ome Toon, omgebouwd tot een elektrische. Jarenlang bij ons thuis in de huiskamer gehangen, en later nog jarenlang bij onze Jan in huis. En nu heb ik hem al weer een hele tijd, en hij begon in verval te raken. Dus niet alleen de huiskamer een grote beurt gegeven maar ook de lamp.
En zoals jullie op bovenstaande foto kunt zien, er zit geen stroom meer in, maar wel nog steeds de mooie stroomlijn die hij al jaren heeft. Hij is nog niet helemaal in oude luister herstelt, als alles meezit wordt het weer een gewone normale olielamp, maar ik wou hem toch aan jullie laten zien. Daar kijk ik dus naar als ik zit mijmeren bij, maar vooral, over de lamp.
Want die lamp heeft natuurlijk veel meegemaakt en gezien, bij wijze van spreken dan. Want wat zou de leeftijd zijn van deze lamp? Hoelang hing hij al in de boerderij? Ik heb geen enkel idee, en als iemand het wel mocht weten zou ik dat graag horen natuurlijk.
Deze lamp heeft vele hardwerkende mensen gezien, waarschijnlijk ook veel verdriet, maar natuurlijk ook veel plezier.
Het gewone normale leven dus, met heel wat minder mogelijkheden dan nu, maar of je dan slechter af bent durf ik eigenlijk niet te beweren. Het leven was toen denk ik wel een stuk simpeler.Kijken we dan naar ons leven van nu, zou ik willen zeggen:
Geniet met volle teugen, maak er wat van, op welke manier dan ook.
En verhalen over vroeger zijn meer dan welkom.
Toon.
Nee hoor, ben maar niet bang, ik begin niet weer over die lamp. Maar zien jullie die kachel branden? Dat is er een van de zelfde soort die ook in die zelfde "goei" kamer stond in de boerderij, een echte platte buis.

Weet iemand van de neven of nichtjes hierover meer te vertellen? Kan zich iemand deze nog voor de geest halen, laat het dan even weten!!!

Toon.

Opa en oma Hurkmans
En dan nu oma en opa Hurkmans-van Hooff, en volgens mij zijn hier ook voldoende verhalen over te vertellen, die we later aan onze kleinkinderen kunnen laten lezen.

Want kijk maar eens naar de schouw, daar staan bijvoorbeeld foto's op van diverse families.
De meest linkse is van de familie Bastings, de middelste is van ome Harry uit Australië, en de rechtse is van ome Piet uit Australië.
Allemaal ver weg gaan wonen, Oss is natuurlijk niet echt ver in onze tijd, maar in die tijd toch ook niet een afstand om even naar toe te fietsen.

En dan die koffiepot en die haard.
Kom op neven en nichtjes met jullie verhalen, dan worden ze zeker niet vergeten.

Toon.Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.