Fam. Antoon Sanders en Antonetta Hurkmans


In het album hieronder vind je ook nog de trouwakte van Antoon en Antonetta.


Rechts onze pa zoals hij afgebeeld staat op zijn persoonsbewijs uit 1941. Op 25 mei 1940 wordt hij met groot verlof gestuurd, waarna hij in 1945 opnieuw een aantal maanden voor het geallieerde leger werkt.
Maak vooral de afbeeldingen en de foto's groter door erop te klikken, het wordt daardoor een stuk duidelijker.We gaan even terug in de tijd, toen ons moeder nog kindermeidjes was of dienstbode hoe je het ook noemen wilt.
Hieronder drie uittreksels uit het bevolkingsregister van Eindhoven uit 1933 en 1934 en daaronder nog wat foto's uit die tijd.
Op het middelste uittreksel staat dat ze in dienst was bij van Abbe zoals ze regelmatig verteld heeft.
Op de foto rechts staat onder het jaartal 1932, als dat klopt dan is ons moeder daar 22 jaar op.
 


De dames linksboven zijn ons onbekend maar de dame rechts des te meer!!

De kaartjes hierboven kan ik niet zo goed plaatsen, er staan dingen opgeschreven: 27 mei moeder naar ziekenhuis, 2 juni eerste aanval, 4 juni tweede aanval bediend en 21 juli moeder thuis uit ziekenhuis. En dan staat er ook nog twee keer konijn op. Ik heb geen idee waar het  hier over gaat.

Je zal het geloven of niet maar vandaag 27 mei 2023 komen we in het EDAH museum, en zien daar bijna hetzelfde kalenderboekje liggen als hierboven uit 1943. De maat is precies hetzelfde, alleen de uitvoering wijkt iets van  1943, zie hierlangs Januari 1923, dat is 100 jaar geleden.
Maar 27 mei 1943 is helemaal een verrassing want dat is op de dag af precies 80 jaar geleden, ik geloof nog steeds echt niet in sprookjes maar dit is wel erg veel toeval!!! 


Antoon Sanders (de eerstgeborene en oudste van het stel) en Antonetta Hurkmans gezellig samen aan de afwas in de keuken op de Eckartseweg.
Klik hier voor YouTube

Het is overal hetzelfde: de laatste is altijd de beste en zal ook de eerste zijn!!! (Deze foto is van net 1945 denk ik)

De rest van de foto's zijn zonder commentaar en in de vorm van albums. In het eerste deel van het album staat ook nog de trouwakte van Antonius en Antonetta. Waarschijnlijk is ons vader vanuit de Soeterbeekseweg getrouwd en ons moeder vanuit de Kruisstraat 71 waar opa en oma toen woonden. Samen zijn ze naar de Klundertstraat 14 gaan wonen waar ons Greetje is geboren zie foto 5 in deel 2 van het album.
Je kunt gewoon op een foto klikken en door het album bladeren.

Klik op een foto om te vergroten en vergeet niet om deel 2 te bekijken.


En zoals dikwijls gebruikelijk in een huwelijk komt er een moment dat je een aantal jaren bij elkaar bent en dan heb je een jubileum.
Zo ook bij Pa en Ma Sanders- Hurkmans, uit de huwelijksakte uit bovenstaande album blijkt dat ze op 13 mei 1938 getrouwd waren.
Onderstaand een aantal foto's die gemaakt zijn op hun 25-jarig huwelijksfeest in 1963.

Hierboven het zilveren paar, met onze pa in een houding die hij aannam als hij rust wilde hebben, wij stoorden hem dus niet als we dat zagen.

Drie zussen en een schoonzus: tante Miet, tante Sjaan en tante Cor.
Langs tante Cor zit schoonzus Nini, de vrouw van ons moeder haar broer Huub.

Ome Frits, met mijn neef Willy Smits, die veel en lang bij ons is gekomen en voor mij als een kameraad was. We waren toen 16 of 17 jaar jong.

Zie je het vaasje midden op de kast? Dan zie je hetzelfde vaasje op de twee foto's hierboven, 59 jaar geleden op de tafel staan, en dat setje met de klok op bovenstaande foto waren een huwelijksgeschenk, we weten alleen niet van wie, zou van de broers en zussen kunnen zijn. Op de foto boven links onze Jan met zijn kameraad Ja Driessen. En op de foto daaronder een buurjongen Guus Paulissen.

Twee foto's met opa Sanders, met links zijn oudste zoon en in het midden met zijn schoondochter. En op de rechtse foto zijn te zien van links naar rechts: ons vader, tante Ciska, onze Frans, ons moeder, ome Bertus uit Heeze, ome Nol van der Paalen en daarlangs is nog net te zien zijn vrouw tante Miet, zus van ons moeder.

 


Je zult ondertussen wel gemerkt hebben wie de grote animator was die avond: juist ome Frits uit Geldrop. Links nog redelijk vroeg op de avond.

Op de twee foto's hierboven komt hij al redelijk los met op de middelste foto: ome Huub, broer van ons moeder, tante Nelleke, vrouw van ome Frits, tante Zus, zus van ons moeder, ome Frits en daarlangs tante Nini de vrouw van ome Huub links.
En op de rechtse foto ome Frits samen met tante Nini een toost uitbrengend op het zilveren paar.

 

Vakantie op Texel 1968 met tante Ant, ome Piet en tante Ciska.


Op vakantie op Texel met Greet en Sjef en de kinderen.

Ook de broer van Sjef was erbij, op de linkse foto de vierde van links zie je Frans. En op de foto's zie je ook nog Ank en Volker, tante Ant en tante Ciska.


En ja, na lang werken kon onze pa eindelijk met pensioen in 1971.

 

Maar er moest eerst gewerkt worden voordat men met pensioen kon gaan, wat natuurlijk heel gewoon was, en nog steeds is. Als onderbaas en later als baas had Antoon veel te stellen met zijn medewerkers zoals ze nu genoemd worden. Instructie was een van de belangrijkste zaken op de afdeling.
Lees alleen maar eens de onderste zin op het rechtse kaartje hierboven!!!


Ja, er was een heel programma gemaakt voor zijn afscheid, maar tranen zijn er niet gevallen zover ik weet!!!


Helaas alleen Marco ontbreekt hier anders zou het een volmaakt plaatje geweest zijn!!!
Zittend van links naar rechts: Arno, Stefan, Jos, Bas, en Wendy en staande van links naar rechts Annette, Ewout, Oma, Opa en Ellen.


Sjef en Greet

Ja, das alweer efkes geleden, ons Greetje met manlief Sjef,
en ze is geboren in de Klundertstraat 14 Eindhoven.

En hieronder 60 jaar later: het diamanten paar, doe het maar eens na!!!!

Het is en blijft een mooi stelleke he!!!

Klik op een foto om te vergroten en vergeet niet om deel 2 te bekijken.

Lekker ijsje Jos??
Mooie foto van Anne en Paco.

Anne is een dochter van Ellen, en Ellen is een dochter van Greet Vossenberg-Sanders

Zie ook deel 2 van bovenstaande album.


Anne en Paco zijn op 17 december 2019 de trotse ouders geworden van een prachtige baby en zijn naam is Niek.
En op 24 december 2021 zijn Anne en Paco opnieuw trotse ouders geworden van Tijn.

 

Hierboven een mooie foto met vier generaties, en de enige man op de foto is natuurlijk Niek, op schoot bij overgrootmoeder Greet, en links Anne de moeder en rechts oma Ellen.

Paco en Anne met Niek en Tijn.
En hieronder nog een drietal mooie van Tijn.


Gina en Jan

De oudste zoon Jan met zijn Gina. 2x zelfs!!!

Klik op een foto om te vergroten en vergeet niet om deel 2 te bekijken.


Hieronder nog een mooie foto gekregen van Gina, uit 1972 met de nichtjes Jeanne en Marieke, vol bewondering voor Wendy als baby!!


Helaas er zijn natuurlijk ook minder leuke dingen in het leven, op 22 november 2021, 18 dagen na zijn 81e verjaardag, is Jan overleden, volkomen onverwachts maar gelukkig wel in het bijzijn van zijn hele familie.

We missen je broertje!!!


Ank en Volker

Volker heeft zich het vuur uit de sloffen gelopen om het Anneke naar de zin te maken, en tot het laatst toe verzorgd en haar gesteund. Wij zijn daar dankbaar voor!!!

Helaas is Ankie veel te vroeg overleden op 27 augustus 2019.

Het is zoals het is, en ze was zoals ze was, laten we haar zo herinneren, vrolijk en gelukkig.

En Volker is op 9 februari 2021 ook veel te vroeg overleden.

Volker heeft zich het vuur uit de sloffen gelopen om het Anneke naar de zin te maken, en tot het laatst toe verzorgd en haar gesteund. Wij zijn daar dankbaar voor!!!


We hebben van Stefan, Frans en Gina nog een aantal mooie foto's gekregen en die zie je hieronder.
Verliefd, verloofd en getrouwd mooi he. 

 


De tante en ooms en alle nichtjes en neven verenigd door jouw vlag Stefan!!!


En Stefan was weer eens in Holland in het weekend van 24-09-2021 en 27-09-2021, hij had mij beloofd om te komen zo vlug als de gelegenheid zich voordeed. Maar helaas door de corona tijd heeft het langer geduurd dan verwacht, maar de verrassing was er niet minder om, hij kwam niet alleen maar bracht ook nog een leuke Duitse vriendin mee: Steffi. Op zaterdag de 25e konden we kennismaken met Steffie op uitnodiging van Gina en Jan, en daar hebben we natuurlijk dankbaar gebruik van gemaakt. Voor Steffie hebben we dit stukje laten vertalen door de computer want mijn Duits is niet al te best verontschuldiging daarvoor.

Und Stefan war am wochenende 24.09.2021 und 27.09.2021 wieder in Holland, er versprach mir zu kommen, sobald sich die gelegenheit ergab. Doch leider dauerte es aufgrund der Corona-Zeit länger als gedacht, aber die Überraschung war nicht weniger, er kam nicht nur, sondern brachte auch noch eine nette deutsche Freundin mit: Steffi. Am Samstag den 25. durften wir Steffi auf Einladung von Gina und Jan treffen, und das haben wir natürlich auch genutzt. Wir haben dieses Stück für Steffi vom Computer übersetzen lassen, weil mein Deutsch keine gute entschuldigung dafür ist.

 


Klik op een foto om te vergroten en vergeet niet om deel 2 te bekijken.


Ria en Frans

Helaas is Ria veel te vroeg op 7 december 2013 overleden.

 

Klik op een foto om te vergroten en vergeet niet om deel 2 en 3 te bekijken.


Frans heeft ondertussen in 2018 een nieuwe liefde ontdekt: Linda.
Zij zijn in 2019 getrouwd waarvan hieronder een fotoalbum in diavoorstelling is te zien.
Zie ook Kuifje( Franske) in Amerika.

Lekker ijsje Ewout??


Riki en Toon


Klik op een foto om te vergroten en vergeet niet om deel 2 te bekijken.


Reactie plaatsen

Reacties

Änne Elberse-Bastings
een jaar geleden

Goedenavond Toon, ik ben spullen van ons thuis (mijn ouders Bastings) aan het opruimen en kom gedenkkaartjes tegen. Ik zie er een van Francisca Antonetta Sanders-Hurkmans (geb. 6-7-1910 / overleden 27-9-2004) Volgens mij hoort die op deze pagina thuis. Wenselijk deze te krijgen? Hoor het graag. Gr. Änne

JJM vd Vossenberg
3 jaar geleden

mooi Toon heb weer alles een keer bekeken,en ik kan daar echt van genieten,de oude foto,s van ons allemaal,en het ziet er allemaal even mooi uit,de foto,s van Stefan en Steffi nu er weer bij,je hebt weer hard gewerkt.Petje af.

greet
3 jaar geleden

hoi Toon .Ben meteen gaan kijken op de website,vind het heel mooi, weer oude foto,s erbij,is toch altijd weer mooi om te zien,gaan we toch weer even terug in de tijd.Vind de website mooi er uit zien. veel tijd aan besteed. Klasse.

Toon Sanders
3 jaar geleden

Dank jullie wel heb in ieder geval mijn best gedaan.

Greet vd Vossenberg
3 jaar geleden

Hoi Toon. Heb de website van de Fam.Sanders bekeken,je hebt het mooi gedaan,en goed weer gegeven van Volker.Hij heeft zo goed voor ons Ank gezorgd,enzo jammer dat hij geen tijd meer heeft gekregen om zelf nog wat fijne dingen te doen.

Frans Sanders
3 jaar geleden

Mooi Toon, ziet er goed uit.