Fam. Frans Sanders en Maria Saris


Familieportret van de familie Sanders. Prachtige foto, waarschijnlijk uit ongeveer 1935-1936. 
Enkele namen weet ik wel, in het midden tussen oma en opa in, ome Tini, rechts van opa staat ome Theo, de dames middenachter zijn tante Miet en tante Anna. links langs oma staat ome Harry en daarachter staat ons vader, Antoon. En ik denk helemaal rechts staat ome Bertus en rechts naast tante Anna is ome Piet. Maar helemaal zeker ben ik hier niet van, dus mensen graag reacties hierop!!!

Ons tante Miet heeft ons opheldering gebracht, achter van links naar rechts: ome Frits, ome Harry, onze pa Antoon, ome Johan, tante Miet, tante Anna, ome Piet, ome Marinus en ome Bert.
Voor van links naar rechts: oma, ome Tiny, opa, ome Theo.


Bovenstaande foto gekregen van Tonny, op de reünie van 23 oktober 2022, dochter van ome Bertus en tante Dina, en vertelde daarbij dat ome Bertus altijd de foto tevoorschijn haalde en trots vertelde dat dat zijn moeder was die daar koren stond te binden op het veld. Jammer dat we de namen van de mannen niet weten hé!!
De voorste zou haar vader kunnen zijn: Peter Saris en met de pet op misschien opa Saris? 
Op dezelfde plek heb ik samen met ome Theo, lang geleden, een stuk met de zigt gemaaid omdat het 
plat lag van de regen, maar me nog goed herinner omdat de schoven zo zwaar waren van het water.

 

De foto hier links is uit het boek:

De fotografie van Martien Coppens,
Lessen voor het oog, fotonummer 42 op blz. 68.

 

Als je bovenstaande foto's vergelijkt lijken het twee indentieke foto's, de foto hierboven en hier links zijn amper op een paar kilometer van elkaar gemaakt. De foto links is op Vlokhoven gemaakt aan de Eindhovense kant van de Dommel,en volgens het boek voor 1946, en de foto hierboven is gemaakt aan de Nederwettense kant van de Dommel.
De foto hierboven is echter gemaakt naar onze inschatting ongeveer in het jaar 1900, ons oma zal op de foto hierboven niet ouder zijn dan 20 is de inschatting.


Ook op de reünie sprak ik met Jeanne van ome Theo en ze vertelde dat ze bezig waren met het opknappen van een wieg voor hun aanstaande kleinkind. En dat deze wieg al oud was en waarschijnlijk van de familie Sanders was geweest. Natuurlijk was ik nieuwsgierig en vroeg of ze mij op de hoogte wilde houden. En Jeanne schreef mij een week geleden het volgende, 

De wieg is klaar🙂.

Het was een flinke klus. 

Eerst alle lagen verf eraf. Nieuwe bodem enz.

En natuurlijk de aankleding. Allemaal zelf in elkaar geknutseld.

Is niet zoals originele bekleding in 1958/1959. Want dat is niet meer hip zal ik eerlijk zeggen.

Wij zijn tevreden. 

Hopelijk kan er in april ons 2de kleinkind lekker in slapen.🥰

Hieronder het verhaal van:
De wieg van Jeanne.


Hierlangs zie je het onderwerp waar het om gaat.
En nee, de wieg op deze foto is al van een tijdje geleden, hier ligt namelijk heerlijk in te slapen Dorothe van ome Tiny en tante Narda. Het verhaal van Dorothe volgt hieronder op ons verzoek.

Dat is prima, ik was al bezig met een heel verhaal.

Ik zoek nog een paar foto’s op, die heb ik nog.

Wat ik verder weet is uit de overlevering van ons mam.

Ik weet dat opa Sanders erin heeft gelegen, en de kinderen Sanders van de Soeterbeekseweg. De wieg is dus zeker van het geboortejaar van opa Sanders. Verder hebben wij drieën erin gelegen. Toen is hij nog even uitgeleend aan Ine Weesenbeek. Zij was helemaal weg van de wieg en haar drie kinderen hebben er ook ingelegen (in Breda was dat). Toen ik in verwachting was van Luc heb ik hem daar weer opgehaald en heeft Luc erin gelegen.

Toen Luc eruit was gegroeid, wilden we hem op zolder zetten, maar dat ging niet, dus heeft hij in Baarle-Nassau in de kalverstal gestaan, en de laatste jaren bij ons thuis onder een afdakje, omdat hij niet door het trappengat van de zolder kon.

Gelukkig hebben jullie hem nu nieuw leven ingeblazen, en is hij weer terug op de Soeterbeekseweg!

Dorothe.
 

Het is een prachtige wieg geworden vinden jullie ook niet?
Ik heb wel nog een opmerking, als opa Sanders in deze wieg heeft gelegen dan zal zijn zus Johanna Maria er ook in gelegen hebben, en komt hij uit Breugel en is waarschijnlijk dan uit plm. 1876 het geboortejaar van de broer van opa, Arnoldus of misschien wel veel ouder wie zal het zeggen.
En onze pa zal er waarschijnlijk dan ook niet in hebben gelegen omdat die er al was 2 jaar voor oma en opa trouwden, maar het is en blijft een prachtige wieg!!!!

Jeanne de complimenten voor deze prachtig mooie opgeknapte wieg!!!


                                De boerderij in plm. 1930

                                                                De boerderij in 2010                                                                                                                                                                     

Peter Saris 15-3-1893

Het jaar 1839 zou een gedenkwaardig jaar worden. Maar dat wisten Peter Saris en Johanna Sanders toen nog niet, want zij werden in dat jaar geboren, en kenden elkaar natuurlijk nog niet. Na een tijdje kwamen zij elkaar tegen, wanneer weten we niet precies, maar toen sloeg wel de vlam in de pan, bij wijze van spreken dan. En op 12 januari 1879 werd uit hun liefde Maria Saris geboren, ons Oma. Een paar jaar eerder gebeurde bijna hetzelfde, op 30 oktober 1877 werd toen Francis Sanders geboren, onze Opa, zoon van Johannes Sanders en Maria van den Brand, maar hier hebben we nog geen verdere gegevens van.  Maar daar kon natuurlijk Maria nog geen weet van hebben dat Frans was geboren, en dat zou zeker later wel veranderen. Ondertussen zat Peter de vader van Maria ook niet stil, en hij herbouwde in 1893 een prachtige boerderij aan de Soeterbeekseweg. En jawel, het wonderlijke geval wilde dat Maria, Frans tegen moest komen, want dat had het lot zo beschikt. En op 7 mei 1908 gaven zij elkaar het jawoord. Ook werd bij akte de eerste zoon, Antonius-Maria, van Maria erkend als hun zoon, hij was geboren op 25 maart 1906. Maar een is maar alleen dachten zij kennelijk, en er volgden er nog 11. Hoe het de eerste zoon vergaan is, kunnen jullie zien bij de familie Sanders-Hurkmans.
En later kwam tevoorschijn dat opa Frans meegewerkt heeft aan het herbouwen van de boerderij in 1893, en werd toen ook voor een deel eigenaar. Ik vermoed dat toen ook de vlam in de pan is geslagen, tussen oma en opa, bij wijze van spreken dan he!!


 Hierboven Opa met daarachter ons moeder (niet te zien) dan ons vader met ons Greetje en ome Tiny. De vrouw midden op de foto achter ome Tiny weten we niet wie dat is, uiteraard willen we het graag horen als iemand hierop een antwoord heeft.

Nou ik die kippen weer zie, moet ik weer denken aan de tijd dat wij een jaar of 5-6 waren, en op de boerderij op bezoek gingen. Dat was wat later als op deze foto en toen liepen er kippen los rond. En jullie weten natuurlijk wel, als er ergens kippen lopen zijn er ook hanen in de buurt. En die hanen waren toen de boosdoeners, want die dulden echt niet dat je in de buurt van hun kippen kwam. Dus als wij achter de boerderij liepen waren die er als de kippen bij om je te verjagen. ze vlogen boven op je rug en zaten maar in je kop te pikken. Dus wij als hazen naar binnen, en ome Theo maar lachen, je bent toch niet bang voor een kiepke zei hij dan. Nou en dat waren we wel dus!!!!


Hierboven Oma Sanders in haar jonge jaren links zittend op een bankje met bij haar zover wij weten twee nichtjes. Plm. 1897

Boven ome Harry met een van de werkpaarden voor de boerderij aan de Soeterbeekseweg.






Foto gekregen van Ad en Mieke Sanders uit Mierlo.




We hebben vandaag 13 maart 2010 ons tante Miet de nieuwe foto laten zien.

In eerste instantie herkende zij ons oma niet op deze foto, maar na een tijdje hem bekeken te hebben, begon ze steeds meer in de foto te zien.
Wij vermoeden dat deze foto een jaar of tien later is gemaakt dan de foto erboven.
Dus dat zou dan rond 1907 moeten zijn, mochten er nieuwe feiten bovenkomen, dan zullen we het meteen bekend maken.




Nogmaals willen we Ad en Mieke Sanders uit Mierlo hiervoor hartelijk danken.


Nog een mooie foto voor de boerderij met ome Johan en naar wij aannemen drie buurkinderen op een werkpaard, en zoals je kunt zien is de boerderij nog half riet gedekt. En zo te zien niet hetzelfde paard als op de foto met ome Harry.

Dit zijn de enige foto's die bekend zijn van ome Johan, hij is niet duidelijk maar bij gebrek aan iets anders, heb ik hem toch maar geplaatst.
links is ome Johan, en de twee anderen zijn de kameraden Frans Pasman en Thijs Rooyakkers.



Ome Johan was de beoogde opvolger op de boerderij, maar alles loopt niet altijd zoals gepland en hij is veel te vroeg overleden op 3 november 1939.

Hieronder het bidprentje zoals ik gekregen heb op 2 maart 2018 van Willem van Gerwen, onze neef.


Maar toch moest er een opvolger komen en dat werd ome Theo, links afgebeeld met een schaap, onbekend is of dat schaap familiebezit was, rechts de trouwfoto met tante Gilia zij zouden samen vier kinderen krijgen waarover later meer. Ome Theo is de tweede generatie van de Sanders-familie die de boerderij onder zijn beheer heeft gehad.

Hierboven een mooie foto van ome Theo ten voeten uit, met op de foto rechts de vier kinderen en helemaal rechts Frans de derde generatie Sanders op de boerderij.


En zo ziet er de boerderij tegenwoordig uit, rechts Frans de tegenwoordige generatie die de boerderij beheert
en op moderne wijze natuurlijk!

De derde generatie Sanders in de boerderij, Frans Sanders, is een echte melkveehouder aan het worden.
De varkens gaan de deur uit, en hij gaat zich hoofdzakelijk nog toeleggen op melkvee. Het is ook niet niks om een boerderij helemaal in je eentje te runnen. Met mee en dan hulp van iemand die stage komt lopen, komt er wel iets verlichting natuurlijk, maar toch. Hierboven een foto van de nieuwe koeienstal, tegenover de boerderij, waar soms meer dan 100 koeien verblijven. Er zijn er nog enkele die in de wei lopen, die wat meer verzorging nodig hebben. En de kalveren hebben hun eigen onderkomen. De beesten hebben een goede verzorging bij Frans.


Hierboven een stukje uit De Nuenense Krant van 17 februari 2021, in de tekst staat dat Franske Sanders gebeld werd om met de loader sneeuw te schuiven, die je nog voor een stukje ziet op de foto links.
En dat Franske vond ik mooi omdat wij hem vroeger ook Franske noemden, dus ik wilde zeker weten of het onze neef was en na 1 mailtje en 1 telefoontje wist ik dat hij het was.
Toch goed als je iets voor de gemeenschap kunt betekenen en dat we eens een keer iets anders horen dan alleen negatieve geluiden over onze boeren.

De foto's zijn gemaakt door Theo van Vijfeijken, en wie meer wil zien kijk op www.denuenensekrant.nl, tenslotte onze afkomst ligt toch in Nederwetten nietwaar.


Een stukje geschiedenis.

We hebben in het stukje, aan het begin van de familie Sanders pagina, al wat verteld over onze voorouders, de familie Saris-Sanders, de ouders van onze oma.
Maar het was niet een compleet plaatje, er bleven vragen over zoals, hadden oma en opa Sanders broers of zussen bijvoorbeeld, of is er een relatie tussen Johanna Sanders en Johannes Sanders.
Nou willen we proberen om hier een stukje van de sluier op te lichten.
We hebben al gelezen dat Johanna Sanders en Peter Saris, gehuwd op 25 januari 1871, de ouders waren van Maria Saris, en dat Maria Saris ons oma is.

En dat kwam omdat ze op 7 mei 1908, op 29-jarige leeftijd, in het huwelijk is getreden met Francis Sanders, onze opa.

Maar ons oma was niet alleen, ze had nog 6 broers en zussen, waarvan er 4 ouder, en 2 jonger waren:

Maria Saris geboren op 30 april 1872 en erg jong gestorven namelijk op 31 mei 1872.

Martinus Saris geboren op 24 maart 1873 en overleden op 24 augustus 1927 in Nuenen, hij was gehuwd met Francisca van Veldhoven en zij hadden 6 kinderen.

Peter Saris geboren op 6 januari 1876 en overleed ook op jonge leeftijd op 22 maart 1880.

Marinus Saris geboren op 5 februari 1878 en overleed op 15 april 1950 in Nuenen. Hij was gehuwd met Wilhelmina van Veldhoven en zij hadden 10 kinderen.

Maria Saris geboren op 12 januari 1879, en gehuwd met onze opa Frans.

Petrus Johannes Saris geboren op 15 maart 1880 en overleden op 31 januari 1919.

Maria Petronella Antonia Saris geboren op 8 mei 1882 en ook zij is erg jong overleden op 24 oktober 1882.

Zij zijn allemaal geboren in Nuenen, en hebben verder nog geen gegevens over de familie Saris-Sanders. Daarom gaan we verder en duiken we nu een stukje de geschiedenis in.
We gaan een stukje terug in de tijd, naar onze voorouders, en wel speciaal naar de relatie tussen de families Sanders onderling. En we starten bij Johanna Sanders, de moeder van ons oma dus, geboren op 24 februari 1839, en overleden op 22 februari 1911.
Zij was een dochter van Petrus Sanders en Maria van Rooij, en zij kregen 6 kinderen, waarvan Johanna de vierde was.
Petrus Sanders, geboren op 9 februari 1801, en overleden op 5 juli 1852, was een zoon van Joannes Sanders en Maria Raaymakers.
Joannes Sanders geboren op 11 december 1774, en overleden op 4 december 1858, was een zoon van Petrus Sanders en Joanne van Kemenade.

Joannes is gehuwd op 23 februari 1800 met Maria Raaymakers en kregen 3 kinderen waarvan Peter-Jan de oudste was en in 1803 werd Johanna geboren en nog wat later in 1812 werd Henricus geboren.
Petrus Sanders van Joanne van Kemenade, geboren op 13 juni 1733, en overleden voor 14 april 1792, was een zoon van Cornelis Cornelis Sanders en Jasperina Jan Jaspers de Vos.

Petrus is op 13 november 1768 gehuwd met Joanna van Kemenade, en kregen 4 kinderen waarvan Joannes het derde kind was.
Cornelis Cornelis Sanders, geboren op 10 april 1705, en overleden na 12 maart 1783, was een zoon van Antonius Cornelis Sanders en Maria Schuttiens.

Cornelis is getrouwd op 19-jarige leeftijd, 11 februari 1725 met Jasperina Jan Jaspers de Vos, en krijgen 6 kinderen waarvan Petrus de vijfde in rij is.
Nou, we doen er nog een, en dan stoppen we er mee, we zitten dan rond 1670. Antonius Cornelis Sanders, geboren rond 1670 en is tussen de 64 en 66 jaar oud geworden, en getrouwd met Maria Schuttiens die rond 1668 geboren moet zijn geweest.

Antonius krijgt 7 kinderen waarvan Cornelis Cornelis de vierde was. En waarom dit alles over Johanna Sanders de moeder van Maria Saris onze oma?
Omdat Johanna Sanders ook familie is van onze opa, Frans Sanders.

Maria Joannes Sanders (overgrootmoeder van Johannes Sanders) is de nicht van Petrus Sanders (overgrootvader van Johanna Sanders)

We gaan nog even door, we waren gebleven bij Antonius Cornelis Sanders. Zijn vijfde zoon was Joannes Antonius Sanders, geboren op 29 november 1707. 
Die zoon, Joannes, trouwt op 24 november 1743 met zijn half tante Maria Cornelis Sanders.
Uit dit huwelijk wordt Maria Joannes Sanders geboren.
Op 26 januari 1749 trouwt Joannes voor de tweede keer, en uit dat huwelijk worden nog 4 kinderen geboren. 
Maar met Maria Joannes Sanders gaan we nu de kant op van opa's familie.
Want zij trouwt weer met Martinus van de Donck en zij krijgen 9 kinderen. De eerste de beste die geboren werd uit dat huwelijk, was Philippus van de Donck op 20 oktober 1766, die op 3 mei 1801 trouwt met Petronella Bosmans. En weer de eerste de beste die geboren wordt uit dat huwelijk is belangrijk, want zij is namelijk Joanna van de Donk ook genaamd Joanna van de Donck.
Deze Joanna gaat op 22 november 1831 trouwen met Antonius Sanders ook genaamd Antonie Jan en Antonij, geboren op 6 maart 1800 en overleden op 3 juli 1855, en hij was een zoon van Joannes Joannes Sanders en Joanna Joannes Bex. En uit dit huwelijk van Antonius Sanders en Joanna van de Donck wordt de vader geboren van onze opa Frans, Johannes Sanders. En voor alle duidelijkheid: Johannes Sanders, geboren op 29 juli 1832, en overleden op 1 juli 1906, was gehuwd met Maria van den Brand, geboren op 27 februari 1839 en overleden op 6 juli 1906.
Zij krijgen 3 kinderen:
Arnoldus Sanders, Francis Sanders en Johanna Maria Sanders.

Arnoldus Sanders, geboren op 14 maart 1876, en in Eindhoven overleden op 22 januari 1924, was gehuwd op 24 februari 1905 met Hendrika van de Heuvel.

Zij krijgen 12 kinderen.

Francis Sanders, onze opa, geboren op 30 oktober 1877, en in Nederwetten overleden op 7 februari 1968, was gehuwd op 7 mei 1908 met onze oma Maria Saris.

Ook zij krijgen 12 kinderen.
  
Johanna Maria Sanders, geboren op 6 maart 1880.

Wij hebben verder geen gegevens van Johanna.
Klik op de link hierlangs het zusje van Opa Frans.

En hier eindigt onze reis door de geschiedenis, en was het interessant of niet?
Ik hoop dat jullie het allemaal wat hebben kunnen volgen.
We zijn begonnen met Saris-Sanders en in de loop van de geschiedenis zijn de rollen omgekeerd en eindigen met Sanders-Saris.

 Toon.

De gegevens uit bovenstaand verhaal komen uit de archieven van Jos Sanders uit Helmond, en namens de familie wil ik hem hiervoor hartelijk danken voor het beschikbaar stellen.  


 De familie Sanders is voor mij natuurlijk "de boerderij". Dat is voor altijd in je geheugen vastgelegd, omdat we in onze jeugd daar zoveel tijd hebben doorgebracht en uiteraard goede herinneringen aan hebben overgehouden. We mochten van ome Theo heel veel, wanneer het winter was bijvoorbeeld deden we mangelwortels draaien voor het vee. Zomers gingen we helpen bij het koren maaien. Toen nog met het paard, ome Theo gooide de schoven van de maaimachine, en ik mocht het paard de goede richting in houden. Soms ging dat natuurlijk niet goed en moest hij ingrijpen. Opa Sanders, Franske, stond ook mee op het land koren te binden, als hij eenmaal bezig was dan kon hij bijna niet meer recht komen. En als we dorst hadden konden we uit de kruik met koude thee een pollepel drinken. Als het eten klaar was kwam er een seintje van de boerderij om te komen, en na het eten een dutje in de bedstee.


Nou hebben we het de hele tijd gehad over koren, maar volgens mij is deze foto van een haverveld. Deze foto is gemaakt bij ons achter op de Eckartseweg. Overigens was deze grond niet van ome Theo, maar het gaat maar over het idee nietwaar?

Ook dit is niet het land van ome Theo, of ome Theo zelf, want daar hebben we geen foto's van (nog niet!! ) . Maar in Nederwetten werd precies hetzelfde gedaan.
Maar het blijft toch in de familie, want deze meneer is de vader van Riki, Piet van Moorsel, die hier aan het eggen is op hun land bij de Elderse molen in Mierlo, daar waar nu de Hertenkampstraat is, en de Ellenaar.

Maar het was niet allemaal goud wat er blonk, er was ook werk wat minder leuk was. Maar ja, ook dat moet natuurlijk gedaan worden. Een klein voorbeeldje, wanneer de lente in aantocht was, moest er geploegd worden. Maar voor dat ploegen moest er mest op het land. En dat werd met de platte kar in hopen op het land gegooid en moest daarna met de riek uitgewerkt worden zodat het gehele veld gelijkmatig met mest verdeeld was. En dat heb ik vele dagen gedaan, in mijn eentje tussen de mesthopen. Maar toch, ik vind het nog steeds een tijd om nooit te vergeten.

Frans, van ome Theo, had het laatst over opa, dat hij zich nog kon herinneren dat hij altijd bij de kachel zat.  Nou wordt hij bij deze op zijn wenken bediend, en hebben we een foto te pakken kunnen krijgen waar hij inderdaad bij de kachel zit zoals bijna altijd. Maar er is nog meer te zien op deze foto, namelijk de box. En in diezelfde box zou Frans zelf wel eens in hebben kunnen zitten. Wie zal het zeggen??? 


Voor ons niet meer onbekend, want het is Maria van ome Theo. Oma is in 1962 overleden.


Nog maar eens een familiefoto, ditmaal van de familie Sanders en de Haas.
Waarschijnlijk genomen op de trouwdag van ome Tiny en tante Narda. Verschillende ooms en tantes zijn hierop te bewonderen, dit zijn nou de soort foto's waar we wijzer van worden.
Want geheel links staat ome Harry en tante Anna, langs tante Anna staat tante Ant, daarlangs ons vader, Antoon Sanders, daarlangs tante Ciska, daarlangs tante Nel, en daarlangs ome Bertus, en ome Marinus zie je tussen de twee mensen in, langs ome Bertus.
Rechts staan de twee vaders te keuvelen, Franske Sanders en Driekske de Haas.
En voor iemand met goede ogen staan ook Tante Miet en ome Cor van Gerwen nog tussen de mensen in.
Deze foto kreeg ik gisteren 28-7-2008 van Henk van ome Tiny.


Een verhaal van.....Theo uit Rotterdam.

van Theo
Word – 60,8 KB 663 downloads

Reactie plaatsen

Reacties

Frans Sanders
3 jaar geleden

De foto van opa naast de kachel en van oma met het kleinkind zijn door mij gemaakt met een door mijzelf gemaakt camera. Ook het ontwikkelen van de negatieven en afdrukken heb ik zelf gedaan. (sorry voor de slechte kwaliteit.) Ik was toen net begonnen met te experimenteren met fotografie (het vuurtje werd aangestoken, en daar stond ik om bekend, door mijn tijd bij Jong Nederland). Helaas zijn alle negatieven bij de verhuizing van de Eckartseweg verloren gegaan.

Willem van Gerwen
3 jaar geleden

Toon.
Ik kan wat aanvullende informatie geven. Agnes is een dochter van Jan de Haas. Die Jan de Haas is de vader van de eigenaar van de huidige winkel aan de Soeterbeekseweg. En wist je dat die Agnes bruidsmeisje was tijdens het huwelijk van tante Narda en ome Tiny? Er was ook een bruidsjonker en dat was ik. Ik heb er nog een foto van.

Toon Sanders
3 jaar geleden

Bedankt Willem, nee die informatie had ik nog niet, maar die bewuste trouwfoto waar jullie opstaan staat op de pagina van de familie Sanders-De Haas. Jan de Haas woonde vroeger toch op de hoek Soeterbeekseweg en Boord? Daar had ome Tiny zijn opslag van o.a. snijworsten, heb ik nog veel gewerkt.

Toon Sanders
4 jaar geleden

Hallo Mieke,
mooi dat je het leuk vind, ben wel nieuwsgierig hoe je op de site terecht gekomen bent?
En Agnes de Haas was zij een dochter van de winkel van de Haas op Soeterbeek?
vriendelijke groeten,
Toon Sanders.

Mieke der kinderen.
4 jaar geleden

Heel leuk om te lezen.
Heeel lang geleden ben ik bij Narda op kraamvisite geweest toen ze volgens mij haar eerste kind had gekregen. Ik ging samen met Agnes de Haas. ( buurmeisje). We mochten om beurten de baby vast houden. Geweldig.

 

Heb je iets voor de site? Laat het ons weten, alles is welkom, foto's, verhalen, enz. enz. Via het contactformulier of e-mail toonsanders@kpnmail.nl zijn we altijd te bereiken.