Huiskamer..... van de familie HurkmansOok de pagina van de familie Hurkmans is het bekijken de moeite waard, alleen al het feit, dat we bijna halverwege 1700 beginnen, met de documenten van onze grootvader van ons moeders kant. (foto 1) in onderstaand album

We beginnen niet met het document van foto 1, maar een paar jaar eerder, en eerlijk gezegd weet ik niet hoeveel eerder.
 In het document kun je zien dat onze overgrootvader, Antonius, geboren is op 18 mei 1756, maar zijn ouders waren:
Henricus Janse Hurkmans en Margarita Antonius van Riel, maar we hebben daar geen datums van,
maar het geschatte jaartal is ongeveer 1725.

In (foto 2) zie je Antonius Hurkmans 18 mei 1758, en Henrica Verstappen 1 november 1755, zijnde de ouders van Antonius Hurkmans uit 1797.

Van Antonius uit 1758 hebben we niet veel meer dan zijn overlijdensakte. (foto 3)

(foto 4) Dit is de huwelijksakte van Antonius Hurkmans en Henrica Coolen van 15 oktober 1826. Voor deel 2 van de akte zie (foto 5)

(foto 6) dit document is erg belangrijk voor het geheel, je ziet als derde en vierde van boven de twee kinderen van Antonius en Henrica Coolen. Helaas overlijdt Henrica dan, en voor ons bestaan is het maar goed dat Antonius een nieuwe liefde vond in Wilhelma Klerx.
Bekijk het document goed er is veel informatie uit te halen, maar je moet er wel wat voor doen!!

Het geboortebewijs van de zoon van Henrica, als je goed het vorige document hebt bekeken zal het je opgevallen zijn dat deze zoon als dochter staat beschreven. Het volgende document toont haarfijn aan dat dit een vergissing was.

Zeker geen dochter maar de vader van diverse kinderen!! Zo is het Adriaan vergaan. (foto 8)

Maar we gaan weer verder met Antonius en zijn tweede huwelijk met Wilhelma Klerx (foto 9). En dat was maar goed ook anders had ik dit nu niet zitten te schrijven. Voor deel 2 van deze akte (foto 10)

En gelukkig hebben ze niet stilgezeten en is Henricus geboren als eerste van nog een kleine serie. Maar deze Henricus heeft er voor gezorgd dat wij hier nu allemaal zijn. (foto 11)

Ja, het kan vlug gaan, amper uit de luiers en dan al voor het altaar, dit is de trouwakte van Henricus Hurkmans en Adriana Kolen.
(foto 12)Helaas een paar maanden na het huwelijk van Henricus overlijd Antonius, 75 jaar. (foto 1) in het volgende onderstaande album

Maar ondertussen zit Hendrikus ook niet stil en heeft mede gezorgd dat onze opa ter wereld is gekomen. Ook is hier uit te halen wanneer de familie zich in Woensel gevestigd heeft. Opa zie je op de een na laatste regel van onder, helaas zijn de eerste 4 kinderen,
uit het huwelijk van Hendrikus al vrij vlug na hun geboorte gestorven. (foto 2)

En hier is eindelijk het bewijs van de geboorte van onze opa 19 december 1876. (foto 3)

Op 18 juni 1894 overlijd de moeder van opa, Adriana Kolen. (foto 4)

En op 25 mei 1901 overlijd ook Hendricus. (foto 5)

Maar op 20 juli 1901 is er weer eens een blijde gebeurtenis, oma en opa gaan samen trouwen, en gaan uiteraard er voor zorgen dat wij ook op de wereld kunnen komen (foto 6). Voor deel 2 van de akte (foto 7)

Hier een mooi plaatje van de volkstelling van 31 december 1920. Niet alleen de verschillende ooms en tantes die te zien zijn, en hun verschillende beroepen, maar ook de plaatsen waar gewoond is in Woensel zijn te zien, en ook het woordje vuurwapen wat onder aanmerkingen staat valt natuurlijk op. (foto 8)

Hier zie je het vervolg van de woonadressen, je zou er moe van worden (foto 9). Maar kijk ook even naar de adressenlijst uit 1934, Woenselsestraat 165, daar vinden we A. Hurkmans!!

Ook dit is nog een mooie, ongeveer dezelfde als de vorige alleen iets later:23 januari 1933. Ome Piet Hurkmans met vrouw en Toon en Adriaan. En ook nog gewoond hebbende op de Woenselsestraat 165!! (foto 10)

En als laatste een niet al te fraaie kopie van het trouwboekje van oma en opa.(foto 11)


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.