Verhaal van ......Theo uit Rotterdam


Even een kleine uitleg over deze verhalen schrijver. De heer Theo Tournier heeft in 1942 een jaar lang als negen jarig jongetje op de boerderij verbleven van de familie Sanders aan het Eind A54. ( Soeterbeekseweg nu )
Theo kwam uit een gezin in Rotterdam, en ook zijn 1 jaar ouder broertje werd ondergebracht in Nederwetten.
Hier volgt zijn verhaal....... Ik, Theo Tournier, uit Rotterdam, ontving van Toon Sanders, U welbekend, een brief met de vraag of ik misschien foto's had of iets te vertellen had over de familie Frans Sanders uit Nederwetten, waar ik ooit gastkind zou zijn geweest.!
Dat kan ik inderdaad.!
Helaas geen foto's, maar wel goede en fijne herinneringen.

Het was toen in 1942, Maart of April, dat ik als R"dams bleekneusje als gastkind voor ongeveer een jaar, een heel gastvrij onthaal heb genoten.
Hoe kwam ik daar op dat adres Eind A 54 in Nederwetten?

In die tijd was in Rotterdam een R.K. familievereniging gastgezinnen aan het zoeken om stadskinderen enkele weken op het platteland onder te brengen, om hen wat bij te laten komen en wat minder te confronteren met het militaire en oorlogsgedoe.
Pater Renders uit Woensel, Noord-Brabant, die in die tijd de leiding had in het :
S(int) F(ranciscus) L(iefdewerk), Rotterdam west, heeft in het Brabandse land vele families over weten te halen om een kind liefdevol op te nemen.
Ook mijn broertje Leo, 10 jaar en ik, Theo, 9 jaar, waren daarbij en nog nooit van huis geweest!!